Captaties herdenking WOI

Naar schatting 1500 mensen hebben op zaterdag 18 april in Tielt deelgenomen aan Woordfront. In het kader van Gone West werd hiermee de eerste gasaanval in de Eerste Wereldoorlog herdacht, exact 100 jaar geleden. Het Duitse bevel voor die aanval werd in Tielt gegeven. 

Picstory coördineerde in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen de captatie van het Woordfront. Het evenement werd zo live uitgezonden op de regionale zenders Focus & WTV. De uitzending kun je hier nog eens herbekijken.

Ook op zaterdag 25 april volgt een captatie. Dan zijn we in Zonnebeke voor de ANZAC-dayWanneer het ‘Australia and New Zealand Army Corps’ op 25 april 1915 landt op het Turkse schiereiland Gallipolli, begint voor hen de Eerste Wereldoorlog. ANZAC Day herdenkt jaarlijks de inzet van de Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit jaar zal ANZAC Day op heel wat wereldwijde aandacht mogen rekenen want op 25 april 2015 is het exact honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog startte voor de ‘Anzacs’. De belangrijkste herdenkingen vinden plaats in Gallipoli (Turkije), Zonnebeke (België), Villers-Bretonneux (Frankrijk) en in Australië en Nieuw-Zeeland zelf. Tijdens de periode rond ANZAC Day komen heel wat Australiërs en Nieuw-Zeelanders naar de Westhoek om de plek te bezoeken waar hun landgenoten 100 jaar geleden streden.